LITTEKENBEHANDELING 

LITTEKENKLACHTEN

Littekens ontstaan door een beschadiging in de huid. Dit kan door bv. een operatie, ongeval, automutilatie, brandwonden ...

Een litteken is vaak ontsierend, brengt ongemak en geeft klachten zoals; 

- jeuk en pijn van de huid

- aanhoudende roodheid van de huid

- dikke roze 'strengen' op de huid

- een 'trekkend' gevoel, alsof de huid te strak staat

 

Wanneer littekens na verloop van tijd bleker of donkerder worden of de structuur afwijkt van de normale huid kunnen we deze behandelen met specifieke behandelmethodes om deze te verbeteren of minder zichtbaar te maken.

SOORTEN LITTEKENS

Normaal litteken

Het meest voorkomende litteken is een normaal litteken, ook wel wit litteken genoemd. 

 

Atrofisch litteken

Een ingevallen litteken noemen we een atrofisch litteken. Dit litteken ligt wat dieper in de huid. De huid maakte hier tijdens de genezing te weinig littekenweefsel aan waardoor er dus een deukje of geultje zicht- en voelbaar is.

 

Hypertrofisch litteken

Een verdikt litteken wordt ook wel een hypertrofisch litteken genoemd. Dit litteken lijkt op een normaal litteken met als duidelijk verschil dat je deze voelt als je met je vinger over de huid beweegt. He huid heeft hier iets teveel littekenweefsel aangemaakt. Deze kunnen ook wel wat roder of rozer blijven van kleur.

 

Keloïd litteken

Tenslotte is er het keloïd litteken. Deze komen het meeste voor bij mensen een getinte tot donkere huid. Ze ontstaan bv na het krijgen van een injectie en ze overwoekeren het oorspronkelijke litteken.

Normaal litteken

Atrofisch litteken

Hypertrofisch litteken

Keloïd litteken

BEHANDELING

Tijdens een verkennend intakegesprek wordt alles uitgebreid besproken en bekeken. Ik adviseer jou over de verschillende mogelijkheden.

 

Littekenbehandeling kan een oplossing zijn bij:

- val in de kinderjaren

- buikwandcorrectie

- facelift

- borstverkleining

- hechting (groot en klein)

- automutilatie

- brandwonden

 

Afhankelijk van het probleem passen we verschillende behandelingen toe:

- HYPOPIGMENTATIE: Hierbij is er een tekort aan pigment waardoor het litteken opvallend lichter is. Dan gaan we deze pigmenteren met de huidskleur die hierbij aanleunt.

- HYPERPIGMENTATIE: Rond een litteken kan een donkere rand (teveel pigment) ontstaan waardoor deze meer gaat opvallen. Deze kunnen we op een natuurlijke manier behandelen door onze "Lightening Treatment" toe te passen. Hierbij wordt er niet getatoeëerd.

- ATROFISCH / HYPERTROFISCH: Wanneer de structuur afwijkt van de normale huid kunnen we deze opnieuw normaliseren of verbeteren door fractional needling.

Hyperpigmentatie rond litteken

TARIEVEN

Intakegesprek, advies, behandelplan en controleafspraken zijn altijd kosteloos.

Een behandeling is altijd heel persoonlijk, gelet op jouw wensen en de aard van het litteken. Er wordt dan ook een behandelplan opgesteld op maat met de nodige behandelingen en bijhorende kosten.

Bij jouw akkoord worden de afspraken ingepland.

 

Had jij nog vragen omtrent deze behandeling? Stuur deze dan door via het contactformulier, eventueel met een foto van het betreffende litteken.

FOTO'S

Littekenpigmentatie na facelift

Littekenpigmentatie na borstverkleining

Behandeling hyperpigmentatie